Dimarts, 4 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vallformosa destina els 30.000€ del I Premi Martí Via a Sant Joan de Déu

El Premi Martí Via, creat per la Fundació Vallformosa en homenatge al seu director d’operacions que va morir després d’una llarga lluita contra el càncer, consisteix en una beca destinada a la investigació oncològica.

En aquesta primera edició la beca, dotada amb 30.000 euros que ha cedit l’empresa Gesco, és per a un equip de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona que investiga el sarcoma d’Ewing.
En el lliurament del premi, ahir a les caves de Vilobí, la presidenta de la Fundació Vallformosa, Queta Domènech, va explicar que la beca neix per donar suport a la recerca oncològica i a partir de l’any vinent, faran una convocatòria per tal que s’hi puguin presentar projectes.
Aquesta primera beca del premi Martí Via es destina a l’oncologia infantil, concretament a la investigació del sarcoma d’Ewing, un tumor que es pot presentar en qualsevol moment de la infantesa, però que sobretot es desenvolupa a la pubertat.
Al rebre el xec, el director de la Fundació Sant Joan de Déu, Emili Bargalló, explicava que la dotació és per un equip de l’hospital que fa temps que investiga aquest tumor infantil.
En properes convocatòries, el premi Martí Via es pot destinar a projectes de recerca de centres de referència tant de Catalunya, com de l’estat o fins i tot de l’estranger.
L’objectiu d’aquest nou projecte de lluita contra el càncer que engega Vallformosa és trobar una cura definitiva a aquesta malaltia, així com millorar el tractament i la qualitat de vida dels pacients.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: