Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP denuncia l’externalització del servei de la Casa dels Avis

Tres setmanes després que el ple municipal aprovés la dissolució dels Patronats Municipals amb els vots de CDC, ERC i ICV, el govern de Sant Sadurní ha anunciat l’externalització del servei de la Casa dels Avis.

La CUP denuncia que l’equip de govern ha pres una decisió unilateral, sense justificar-ne les necessitats. A més, alerten que els nous treballadors de la Casa dels Avis passaran a regir-se pel conveni sectorial, veient perjudicades les seves retribucions i els seus drets laborals.
Per la CUP l’externalització del servei de la Casa dels Avis és una mostra més de com el govern format per CDC i ERC entenen la gestió dels serveis socials.
L’encarregada de gestionar el servei serà SUMAR, una empresa de titularitat pública, de la qual la Diputació de Girona en té subscrit el 51% del seu capital i la resta està formada per petites participacions d’administracions locals i comarcals catalanes. Segons els cupaires, si la gestió de la Casa dels Avis es concedida a aquesta empresa durant el proper ple municipal, l’Ajuntament li haurà de pagar el 6% dels ingressos de la Casa dels Avis, una xifra que es preveu superior als 80.000€.
La CUP afegeix que l’eliminació dels Patronats Municipals no només trenca amb les polítiques de participació ciutadana, sinó que ataca als serveis socials i retreu a l’equip de govern que no ha parlat clar i no ha donat tota la informació als patrons perquè decidissin si volien convertir-se o no en Consells Municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: