Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Uns 540 alumnes han començat el curs a l’escola municipal de música de Vilafranca

Les classes han començat a l’escola municipal de música Maria Dolors Calvet coincidint amb l’inici del curs escolar i aquesta setmana ha arencat l’activitat de les formacions, com els combos, la banda, l’orquestra i la big band.

L’escola té aquest curs 2015-2016 uns 540 alumnes, tenint en compte que durant les primeres setmanes s’acaba de consolidar definitivament la matriculació. Les novetat principal és la incorporació de la trompa, de manera que s’amplia i consolida l’ensenyament d’instruments de vent metall que poden nodrir les formacions musicals. Una altra de les novetats és la posada en marxa d’un taller de pianos.

L’escola va organitzar dijous una reunió informativa per donar la benvinguda a les famílies dels nous alumnes i per explicar el projecte formatiu, tant a les noves incorporacions com als que continuen la seva formació musical. Una seixantena de persones, dividides en dos grups, el de nivell de sensibilització i iniciació i el de bàsic i mitjà, van poder conèixer a través de les explicacions dels professors la filosofia de l’escola i l’itinerari que segueixen els alumnes. A la reunió, l’equip docent també va deixar clar que l’ensenyament de la música requereix de suport a casa i de constància, sobretot a partir de primària. D’aquí la importància de marcar-se uns horaris d’assaig per a aprendre a tocar un instrument.

L’escola municipal de música continuarà fomentant que els alumnes posin en pràctica el que treballen a les aules davant del públic de forma periòdica i centrarà l’atenció en les formacions musicals, que estan donant molt bons resultats fins al moment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: