Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Pascual i Roger Velàzquez presenten al Vinseum una exposició de fotografies de cellers i caves

La mostra presenta forografies que plasmen el temps i el silenci necessaris per l’elaboració d’un bon producte.

L’exposició recull vint-i-quatre imatges fetes durant els anys 2013 – 2014 de l’interior de caves i cellers del Penedès. Les imatges mostren espais centenaris, originals i diferents, on es percep el temps i el silenci necessaris per a l’elaboració dels vins i caves.
La col·lecció s’acompanya d’una quarantena d’imatges en blanc i negre on el paisatge i la vinya del Penedès són els protagonistes.
La fotografia d’aquesta exposició no mostra el paisatge multicolor de la vinya, ni tampoc el retrat de les caves a cop de flaix, interruptor elèctric o llums rebotades. La idea els va sorgir als dos fotògrafs fa tres anys i les fotografies es van realitzar entre el 2013 i el 2014. Havien pensat en un calendari o un llibre i de moment n’ha sortit l’exposició.
La gran particularitat és la tècnica que han utilitzat per fer les fotografies, a partir de la foscor més absoluta i pintant amb una llanterna.

El pròleg de la mostra, escrit per José Peñín, detalla que l’exposició es presenta sota el paraigua de dues paraules, temps i silenci. El temps per veure créixer el cep i el temps que el vi necessita per envellir.

El silenci instal·lat sempre en el paisatge de la vinya i silenci obligatori per no despertar el vi en la bodega. A aquestes paraules s’hi ha d’afegir la “foscor”, oxigen en la vida d’un vi. També la foscor nocturna imprescindible per al repòs vegetatiu de la vinya després del bullit diürn de la fotosíntesi.
L’exposició es va inaugurar divendres passat amb la intervenció dels administradors, Aida Gil i David Tudela, el regidor de Cultura, Raimon Gusi i el director de Vinseum, Xavi Fornos, junt amb els dos artistes.
Aquest projecte també forma part del programa d’Arts Visuals 2015 que amb motiu de la capitalitat cultural es desenvolupa des dels Serveis de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: