Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sanjosex i Astrio inauguren l’Estival, el Festival de Música d’estiu de Vilafranca

Des d’avui i fins diumenge, Vilafranca ofereix la primera edició del Festival de Música d’estiu, amb tots els concerts gratuïts.

Artistes com Sanjosex, Astrio, Carles Belda i Marc Serrats, la Fundación Tony Manero, Txarly Brown, Roger Mas, The Gramophone Allstars Big Band i Pau Vallvé ompliran de música les places Jaume I i de l’Oli.
El festival és una de les propostes de la Capitalitat Cultural 2015, però neix amb intenció de mantenir-se si obté una bona resposta del públic, com explica el cap del Servei de Cultura, Àngel Hom.

El tret de sortida de l’Estival va a càrrec de Sanjosex, a les 9 d’aquest vespre, a la plaça Jaume I. El músic empordanès presenta un nou disc en què canvia les sonoritats més acústiques per d’altres més elèctriques i ens ofereix tota una celebració de ritmes musicals i d’estats d’ànim. Amb una banda de luxe, desgranarà una a una cada peça d’aquest festival, vital, fresc i optimista.
Darrera seu, a dos quarts d’11 de la nit, actua Astrio, grup format per tres músics inquiets i prolífics dins l’escena nacional. Des de la seva formació, fa 10 anys, han estat en constant renovació i qualsevol descripció queda curta, respecte el seu impactant directe.
Demà, a les 8 del vespre a la plaça de l’Oli, serà el torn de Carles Belda i Marc Serrats. Armats amb l’acordió diatònic, la guitarra i les seves veus, arriben amb el projecte que comparteixen: Dos pardalets.
I a partir de dos quarts de 10, a la plaça Jaume I, tocarà la Fundación Tony Manero, un nom indispensable com a banda de disco-funk salvatge, amb directes festius en què feien homenatge als clàssics del gènere amb versions descarades.
Tancarà la nit, a partir d’1/4 de 12, el col·leccionista, discjòquei, il·lustrador i dissenyador gràfic barceloní, Txarly Brown que oferirà una sessió amb alguns dels temes més festius de l’extens repertori de la rumba feta a casa nostra.

El leit motiv del festival són els grups catalans, com explica Hom.

Diumenge, per cloure l’Estival actuen el cantautor Roger Mas, The Gramophone Allstars presentant el seu quart disc Jazzmaica, on busquen el punt de trobada entre la música afroamericana dels seixanta i els ritmes jamaicans, i Pau Vallvé.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: