Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La consellera Munté elogia el treball en xarxa que ha fet possible que Mas Albornà traslladi el seu centre ocupacional a Vilafranca

La vicepresidenta del Govern i titular de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest matí la nova seu del centre ocupacional per a persones amb discapacitat i malaltia mental i les oficines de la Fundació Mas Albornà, a la Plaça de la Verema de Vilafranca, a l’antiga Virben.

Els seus 76 usuaris d’arreu de la comarca i 13 professionals es van traslladar des de Les Cabanyes i Sant Pere Molanta fins a Vilafranca, el mes de febrer passat.
En el seu parlament inaugural, la consellera Munté ha destacat el treball en xarxa i la suma de complicitats que ho han fet possible, que a més denoten que Mas Albornà és una entitat de referència.
Segons Munté, el nou centre ocupacional demostra que Vilafranca estima Mas Albornà i se’n felicita perquè tothom en treu profit.
Els nous espais de La Virben també han permès reorientar la proposta d’activitats del centre, engrandida pel major ventall de possibilitats que ofereix Vilafranca. Així, ara el nou centre ocupacional de Mas Albornà no és només l’edifici Virben, sinó Vilafranca sencera.

L’alcalde, Pere Regull, ha elogiat el model de Mas Albornà que no aspira al subsidi i combina la reinserció amb l’eficiència.
Regull ha explicat que des que Mas Albornà s’ha fet càrrec de la neteja viària de Vilafranca ha deixat de ser la principal preocupació dels veïns, perquè tot està més net.
També els ha felicitat per haver estat pragmàtics i oblidar l’opció de construir un centre nou a La Girada.
El president de la Fundació Mas Albornà, Martí Solé, ha tingut paraules d’agraïment per als veïns de Les Cabanyes, on els usuaris del centre van integrar-se totalment durant anys. Solé ha dit que la voluntat és que a Vilafranca passi el mateix.
Solé ha qualificat el trasllat a Vilafranca de “gran millora”.
Tant Solé, com la consellera i l’alcalde han deixat la seva empremta en una rajola commemorativa.
Les obres d’acondicionament dels dos pisos de La Virben s’han fet gràcies a aportacions de la pròpia Fundació Mas Albornà, l’Ajuntament de Vilafranca, que ha cedit l’espai, la Fundació ”la Caixa” i la Generalitat.
Després de visitar els espais de Mas Albornà, també li han mostrat les dependències del Pla X la Igualtat, que comparteix el 1r pis amb les oficines de la fundació.

La visita de la vicepresidenta a Vilafranca ha començat a l’ajuntament on li han mostrat el saló de plens, ha deixat una llarga dedicatòria al llibre d’honor i ha mantingut una breu reunió amb l’equip de govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: