Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Falcons organitzen una mostra de cultura tradicional basca aquest cap de setmana

El motiu d’aquesta mostra és aprofitar la boníssima relació dels de la faixa verda amb el País Basc i apropar aquesta part de la cultura basca a les nostres contrades, aprofitant la avinentesa del Vijazz.

Els actes de la mostra s’han concentrat a la jornada del dissabte dia 4. A 2/4 d’1 del migdia al Casal “Societat la Principal”, concretament a la sala petita, es podrà gaudir d’una mostra de bertsolaris. El bertsolarisme, és una manifestació cultural popular i amb una gran tradició en tot Euskal Herria. Un vers es canta de manera improvisada i la majoria de les vegades sense l’ajuda de cap instrument. Això si, rimant i amb una mètrica establerta. La tonada, la rima i la mètrica son simples aspectes tècnics del bertso, però la qualitat es reflexa en la força del raonament i en el seu valor poètic i retòric. Sempre en euskera el bertsolari expressa el que pensa però només el que la mètrica i rimes li permeten dir. Els quatre bertsolaris que actuaran a Vilafranca del Penedès cantaran bertsos a partir de les propostes del públic assistent. Cal dir que en tot moment es disposarà de traducció simultània pels assistents.

Continuant amb les activitats, a les 6 de la tarda a l’escenari del Vijazz de la Rambla, es podrà gaudir d’un actuació de dantzaris del grup de ball Egape Dantza Taldea, fundat a Urnieta (Gipuzkoa).

L’espectacle que ens presentaran dura aproximadament una hora i en ell participen 24 dantzaris (ballarins), que ballaran un total de 13 coreografies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: