Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protecció Civil recorda la necessitat d’extremar les precaucions davant l’onada de calor i el risc creixent d’incendis forestals

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del pla PROCICAT per l’onada de calor. A més, avui l’Alt Penedès presenta un risc alt d’incendis al sud de la comarca i moderat a la resta.

Davant d’aquesta situació, es demana a la ciutadania que extremi la precaució en les activitats a l’exterior per evitar incidències per les altes temperatures. A les urbanitzacions i l’entorn forestal, en general, cal evitar activitats que puguin generar un incendi forestal.
Recordem els consells bàsics per fer front a aquest augment significatiu de les temperatures, sobretot en el cas de les persones més vulnerables a la calor com la gent gran, els nadons o els malalts crònics.

Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol. A la nit, obriu les finestres de casa per refrescar-la. Estigueu-vos a les estances més fresques, recorreu a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat), refresqueu-vos sovint amb dutxes o tovalloles mullades amb aigua, beveu aigua fresca de forma regular encara que no tingueu set i si
teniu animals de companyia, procureu que no s’estiguin al sol i hidrateu-los.
Al carrer es recomana portar una gorra o un barret, utilitzar roba lleugera, de colors clars i que no sigui ajustada. Caminar per l’ombra, descansar en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats, portar aigua i beure’n sovint; així com evitar sortir a les hores de més calor i les activitats físiques intenses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: