Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vè Congrés d’Art, Paisatge vitivinícola i Enoturisme es planteja com a prioritat la creació del Pla de Gestió de la Identitat Vitivinícola i Desenvolupament

El Pla de Gestió de la Identitat Vitivinícola i Desenvolupament, que comprendria els anys 2015 i 2020, ha de permetre definir l’estat del paisatge vitivinícola com a valor cultural i actiu econòmic excepcional i al mateix temps, ha de ser un instrument capaç de donar respostes arreu del país.

En la inauguració del Congrés, aquest matí a Vinseum, el director del Congrés i professor d’arquitectura, el Dr. Miquel Vidal, en definia els objectius.
Per Vidal toca superar l’etapa del problema-resposta perquè no porta enlloc, ni és un camí de llarg recorregut, i aquest pla permetria fer-ho.
En el discurs inaugural el Dr. Miquel Vidal ha insistit que “al Penedès hi cap tothom” i que ha de saber prioritzar la seva identitat vitivinícola.
Organitzat per cinquena edició per CEPvi, entre avui i demà el Congrés d’Art, Paisatge vitivinícola i Enoturisme vol enllaçar les inquietuds locals amb el saber universal i permetre al món del vi i del cava fer un salt endavant. Un salt, que segons els organitzadors, sembla que “comença a clarejar”.

Per tal que totes les sensibilitats i sectors tinguin cabuda al Congrés, s’ha articulat en 4 blocs: economia, territori, paisatge i art.
El Dr. Vidal ha explicat que enguany el paisatge està orientat als creixements.
Vidal també ha explicitat que el Congrés d’Art, Paisatge vitivinícola i Enoturisme vol ser “lliurepensador” i que per tant totes les ajudes són benvingudes, però amb la voluntat de mantenir l’equidistància respecte les administracions i tothom.

La conferència inaugural ha anat a càrrec de la Dra. en Geografia australiana, Fiona Haslam, que ha parlat del desenvolupament d’una marca territorial a Austràlia al voltant del vi i l’enoturisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: