Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana es posa en marxa la carretera del vi, una proposta de diversos cellers del Penedès per potenciar la seva diversitat

La carretera del vi es va presentar ja fa unes setmanes, amb la voluntat de ser una proposta que servís per unir els cellers de l’Alt Penedès i el Garraf que es troben seguint la carretera que va de Sant Martí Sarroca fins a Sitges.

Una via que els romans ja feien servir per fer arribar els vins de l’interior a la costa. Aquest cap de setmana es faran les primeres activitats vinculades a aquesta carretera del vi, i les accions s’han presentat precisament al Castell de Sant Martí.

Una de les bodegues participants en aquesta iniciativa és Pinord. Com explica Mireia Tetas ells van rebre la proposta de manera molt positiva ja que consideren que cal sumar esforços per tal de potenciar l’oferta de cellers i bodegues del territori.

Des de cellers Colet, el seu enòleg Sergi Colet, destaca que és una bona proposta per fer entendre la diversitat del Penedès, dels seus cellers i dels seus vins. I destaca també que es tracta d’una iniciativa pionera a l’estat.

Aquest cap de setmana ja funcionarà l’APP per a Android de la carretera del Vi. Una aplicació amb geolocalització per a mòbils i tauletes, on es podran seleccionar diferents trams del recorregut i s’indicarà quins cellers, punts d’interès i restaurants queden a la vora per tal que cadascú es pugui confeccionar la seva pròpia escapada enoturística. Quan estigui en funcionament la seva versió de pagament, l’aplicació disposarà d’un sistema de passaport amb el llistat dels cellers, que seran segellats electrònicament un cop s’hagin visitat, i que oferiran a l’enoturista degustacions premium i altres avantatges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: