Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una conferència recordant la història dels 125 anys de l’escola Sant Ramon a Vilafranca continua els actes de celebració aquest abril

L’activitat per celebrar aquest aniversari es va iniciar l’octubre de 2014, i viuran aquests propers mesos diferents actes. Aquesta setmana per exemple s’ha fet una xerrada titulada “125 anys d’història educativa a Vilafranca”, que va oferir l’historiador vilafranquí Daniel Sancho.

Tot just abans de començar, el director del centre, Ignasi Acedo, comentava que era un orgull poder parlar de 125 anys de tasca educativa de l’escola a Vilafranca, tot recordant també que durant molt de temps va ser un referent també a nivell comarcal.

La conferència anava a càrrec de l’ex-alumne de Sant Ramon i historiador Daniel Sancho, que va centrar la seva exposició en parlar de la història de l’escola des de la fundació fins a l’actualitat. Explicava però que prestava especial atenció a l’època entre 1880 i la guerra civil, que potser és la menys coneguda avui dia. Aprofitava també per fer una aproximació al moment educatiu de Vilafranca d’aquells anys.

Per tal de recollir la informació, Sancho ha treballat amb els arxius municipals, però també amb la premsa de l’època.

D’altra banda, entre el 5 i el 15 de maig, hi haurà una exposició fotogràfica a la capella dels Dolors sobre els 125 anys de l’escola; i el 23 de maig es farà una trobada d’ex-alumnes del Col·legi Sant Ramon amb un sopar de germanor. El període per apuntar-se ja és obert.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: