Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vicenç Villatoro ha presentat el llibre sobre la història del seu avi, a Vilafranca

Editat per Proa, Un home que se’n va reconstrueix la història de Vicente Villatoro Porcel, regidor durant la República i condemnat a mort pels franquistes, que als 60 anys va decidir deixar casa seva a Castro del Río, a Còrdova, per venir a Catalunya.

Per Villatoro explicar la història del seu avi és una manera d’explicar la història de molta gent. L’escriptor terrassenc ha trigat set anys a escriure aquesta novel.la i al llarg de tres anys, ell i el seu pare han viatjat a Castro del Río i s’han dedicat a reunir documentació de tota mena.

De la Guerra Civil no se’n parlava a les famílies, tant al bàndol republicà com franquista hi havia silenci i Villatoro explica que ha aprofitat tot el que ha pogut.

 

La reconstrucció de la vida del seu avi remet, com a qüestió de fons, a un dels episodis més tràgics de la història contemporània espanyola.

És, segons Villatoro, una història normal per als de la seva generació i en les presentacions es troba gent que li parla de vides semblants.

Convidat per La Cultural, Vicenç Villatoro va presentar Un home que se’n va, acompanyat per l’escriptor vilafranquí David Monteagudo.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: