Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Guanyem Vilafranca escollirà l’1 de març els membres de la seva candidatura en una jornada de votació oberta

Al llarg d’aquest mes de febrer s’han de confeccionar les llistes de candidates i candidats de Guanyem Vilafranca per optar a les properes municipals a la capital de l’Alt Penedès.

Després que en assemblea acordessin com s’ha d’organitzar tot el procés obert per la confeccions i elecció de les candidatures, ara queda obert el termini per tal que  les persones que vulguin optar a formar una candidatura o postular-se com a candidats puguin fer-ho. El termini es tanca l’11 de febrer. Des de Guanyem Vilafranca han volgut deixar molt clar que es tracta d’unes primàries participatives i obertes a tota la gent de Vilafranca per tal que puguin dir-hi la seva. Hi poden participar tant les persones que resideixen a la vila, com aquelles que hi treballen, estudien o estiguin vinculades a alguna entitat.

Obrir aquesta possibilitat de participació al màxim de la ciutadania és un dels punts bàsics que s’han recollit en el reglament. Un altra punt important és mirar de reflectir també la pluralitat de Guanyem Vilafranca, com explica Lluís Laguna.

El tercer dels punts destacats d’aquest reglament deixa clar també que el procés que s’engega és per crear no unes llistes, sinó una proposta d’equip per tal de governar Vilafranca.

Per aquest motiu, passat l’11 de febrer s’intentarà consensuar un equip amb les persones proposades. Si no hi hagués aquest consens o si es presenten diferents candidatures se celebraria una assemblea de presentació a finals de febrer per tal de poder votar les propostes el diumenge 1 de març.

En la presentació d’aquestes propostes, s’ha explicat també que de la llista de 21 persones que s’han de presentar, un mínim de dos terços sortirà d’aquest procés de primàries. Han comentat també que s’ha fet una reserva dels llocs parells fins el 14 per tal de poder, si cal i així ho demanen, assegurar representació de les formacions polítiques implicades amb Guanyem.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: