Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les famílies usuàries de les llars d’infants municipals de Vilafranca les puntuen amb un 9 sobre 10

Un any més el Cercle de comparació intermunicipal d’escoles bressol referit a l’any 2013 de la Diputació en què participen diversos municipis, ofereixen unes dades molt favorables sobre les llars municipals d’infants de Vilafranca, en la majoria dels ítems.

Les dades al voltant de l’oferta són de les més destacades. Hi ha un percentatge molt alt de places municipals sobre el total de places que s’ofereixen a la població (82,8%), mentre que la mitjana dels altres municipis és del 44%. Un percentatge relativament elevat del total d’infants de 0 a 3 anys de Vilafranca són alumnes de les llars municipals d’infants, més d’un 24%. La mitjana del cercle comparatiu és del 15,2%.

Pel que fa als usuaris, el percentatge d’alumnes de les llars vilafranquines que reben ajuts és molt elevat; un 77,3%, per un 25,8% de mitjana del cercle comparatiu, com a conseqüència de la tarifació social que s’ha aplicat sempre a les llars. Hi ha un percentatge important d’infants de nacionalitat estrangera que assisteixen a les llars, 13%, per un 6,2% de mitjana dels altres municipis. La percepció que en tenen les famílies usuàries de les llars és molt bona i li atorguen una puntuació global lleugerament per damunt de la mitjana, de 9 sobre 10, mentre que la mitjana del cercle és d’un 8,7.

Finalment, cal destacar que el cost mitjà d’una plaça a les llars d’infants de Vilafranca és inferior a la mitjana; 4.265€, per 5.397€ de la mitjana del cercle.

Del conjunt d’ingressos, l’aportació econòmica de l’Ajuntament és superior a la mitjana, més d’un 65%, mentre a la resta d’ajuntament comparats hi aporten prop d’un 51%). En canvi, l’aportació dels usuaris continua sent sensiblement inferior a la mitjana; 27,2% a Vilafranca, i un 39,9% de mitjana dels ajuntaments comparats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: