Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur ha augmentat molt lleugerament el mes d’agost a l’Alt Penedès

A més la xifra interanual d’agost mostra una reducció considerable d’aturats.

Malgrat tot no es pot considerar positiu el fet que per primer cop aquest 2014 el mes d’agost registra un augment d’aturats en relació al mes anterior. En concret a tota la comarca de l’Alt Penedès, a 31 d’agost s’enregistren 8.450 aturats, 15 persones més que al juliol. A Vilafranca la xifra d’aturats és exactament la mateixa que al juliol, amb 3.715 persones. A Sant Sadurní es redueix l’atur en 22 persones, amb 760 aturats a l’agost, Gelida registra 548 aturats, i als Monjos 665. Si es comparen les dades amb el mes d’agost de l’any passat es pot comprovar que hi ha una tendència positiva perquè a l’agost de l’any 2013 hi havia a l’Alt Penedès 8.751 aturats, i per tan s’ha produït una reducció interanual de 300 persones menys a les llistes de l’atur. Pel que fa al conjunt de Catalunya l’atur ha registrat l’agost amb la davallada interanual més important des de l’any 2000, amb 40.042 aturats menys que el mateix mes de l’any anterior , tot i que l’atur s’ha incrementat respecte el mes de juliol en 3.385 persones. L’agost és un mes tradicionalment alcista en representar el tancament de les vacances. A hores d’ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 571.616.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: