Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Desarticulat un grup criminal que havia comès nou robatoris en empreses d’arreu de Catalunya. Havien actuat a Sant Sadurní

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Ponent van detenir, el passat 28 de maig, quatre persones que es dedicaven a cometre robatoris amb força en empreses d’arreu de Catalunya.

Els detinguts, amb edats entre els 25 i els 30 anys, de nacionalitats espanyola, portuguesa i marroquina i veïns de la Seu d’Urgell, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Valls de Valira havien format un grup criminal que cometia robatoris amb força en empreses susceptibles de disposar d’una gran quantitat de diners en efectiu.

La investigació es va iniciar després que els Mossos constatessin que entre el 9 de novembre i el 31 de març, s’havien comès nou robatoris amb força en empreses d’Agramunt, Sant Sadurní d’Anoia, Fogars de la Selva, Lleida, Mataró i Girona. El <em>modus operandi</em> era gairebé sempre el mateix. Seleccionaven una empresa que disposés de molts diners en efectiu i aleshores hi feien una visita amb la finalitat d’analitzar-la i obtenir informació tant de la ubicació de la caixa forta com dels sistemes de seguretat. Després, inutilitzaven els sistemes d’alarma i un cop accedien a l’interior de les empreses, violentaven la caixa forta.

Amb la informació recopilada i les persones identificades, el passat 28 de maig els agents van detenir les quatre persones abans esmentades com a presumptes autores dels delictes de robatori amb força i pertinença a grup criminal. Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó per a tots quatre.

Amb aquestes detencions, els Mossos d’Esquadra donen el grup per desarticulat, tot i que s’està analitzant la participació dels detinguts en d’altres robatoris.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: