Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PVP fa la feina als polítics i redacta una proposició de llei per incorporar la vegueria Penedès

Els integrants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia reconeixen que la iniciativa és “atrevida” i “insòlita” perquè redactar proposicions de llei és prerrogativa del govern o dels grups parlamentaris, però recorden que porten més de 9 anys de treball i mobilització per obtenir el reconeixement del Penedès com a vegueria.

Per això, llencen aquesta nova iniciativa perquè es modifiqui l’article 9 de la Llei de vegueries i s’hi inclogui el Penedès, independentment de si la llei actual es troba en estat d’hibernació.

La Plataforma ha redactat la proposició de llei que demana la modificació de la llei i demana als grups parlamentaris que se la facin seva i la presentin.

El president de la PVP, Fèlix Simón, creu que els grups no tenen cap excusa per no modificar la Llei de vegueries i els demana que signin el document.

 

La Plataforma descarta el camí de la Iniciativa legislativa popular per estèril.

Tots els grups parlamentaris ja disposen del text i a partir del maig, la Plataforma mantindrà reunions amb tots ells per explicar-los la proposta i demanar-los que donin aquest pas en resposta a la voluntat dels penedesencs, molt majoritàriament expressada tant a nivell institucional com en els àmbits cívic i social.

 

La Plataforma per una Vegueria Pròpia també ha volgut opinar sobre l’hipotètic consens per a la formulació de la llei electoral catalana.

La proposta del PSC, únic grup que de moment l’ha presentada a la resta de formacions, contempla 7 circumscripcions electorals. Tot i ser 7 no es corresponen amb les 7 vegueries, descartant així l’alarma inicial perquè el Penedès quedés fora de joc. Segons expliquen, sorprenentment les 4 comarques de l’àmbit Penedès, inclòs el Baix Penedès, queden agrupades a la demarcació Catalunya Central.

En nom de la Plataforma, Manel Jiménez, es mostra satisfet que el Penedès no es divideixi.

 

La Plataforma confia que si el partit que històricament va posar més traves a la vegueria Penedès ara aposta perquè les 4 comarques formin part d’una mateixa circumscripció electoral, CiU i ERC rebin amb satisfacció aquest aspecte i li donin tot el seu suport.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: