Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un acte a Vilafranca ha recordat la història i l’actualitat de Mujeres Libres

En el marc dels actes del 8 de març, el passi del documental Indomables i una posterior tertúlia servien aquest diumenge a la tarda per conèixer i analitzar el llegat de l’agrupació anarcofeminista.

La cerveseria Àgora acollia l’acte, que pretenia ser un espai per reflexionar sobre la història de Mujeres Libres, la vigència o no dels seus plantejaments i l’estat de les relacions de gènere en l’actualitat.

Pioneres en el plantejament de qüestions que han estat fonamentals en els feminismes del segle XX i XXI, oblidades i silenciades per la Història oficial, triplement combatives, Mujeres Libres neix als anys 30 a partir de la voluntat d’un seguit de dones anarquistes amb intenció de qüestionar els rols de gènere de manera col•lectiva, en societat i dins de les organitzacions polítiques, així com de provocar canvis en les relacions domèstiques i quotidianes entre homes i dones, per aconseguir la igualtat de drets i condicions.

El documental “Indomables: una historia de Mujeres Libres” fa un repàs per la història de la organització i dóna veu a moltes de les protagonistes, amb el propòsit de treure de l’oblit la lluita i les reivindicacions d’aquest col•lectiu de dones llibertàries.

Durant tot l’acte es va preparar un espai amb activitats infantils per a la gent amb fills que volia assistir a l’acte.

Desprès de la projecció es va fer un debat al voltant de temes com ara el patriarcat, el feminisme i les discriminacions per raó de gènere en l’actualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: