Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull no descarta la construcció d’un nou parc de bombers a Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha explicat en declaracions a la premsa, que la Conselleria encara no ha tancat la porta a construir un nou parc de bombers als polígons dels cirerers, el terreny que ja s’havia cedit per construir-lo.

D’aquesta manera, Regull ha contradit les declaracions que aquest dimarts feia el Director General dels bombers, Ramon Parés, assegurant que el nou parc no es faria, i que a finals d’aquest any es faria una remodelació i ampliació de l’actual. Segons Regull, pel que ha pogut parlar aquest matí amb el mateix Parés i el conseller d’Interior, des de la conselleria estan valorant el cost que tindria una remodelació total del parc respecte fer-ne un de nou, i per això, confia que s’acabarà construint. Regull confia que tindrà una resposta definitiva de la conselleria en els propers mesos. L’alcalde ha fet aquestes declaracions just abans que comencés l’acte de lliurament de les medalles d’honor del cos de Bombers de la Generalitat. Espadaler ha estat rebut amb crits i pancartes en contra de les retallades, però és conscient que ara mateix tenen un problema i que estan negociant amb el cos per tal d’arribar a acords.

El conseller Ramon Espadaler ha dedicat tot el matí a Vilafranca signant un conveni amb l’Ajuntament, inaugurant una exposició dels 140 anys dels bombers a la vila i presidint el lliurament de les Medalles d’Honor del Cos de Bombers de la Generalitat. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha arribat a les 10 del matí a la plaça de la Vila on ha estat rebut per l’alcalde, Pere Regull, i els caps dels cossos de seguretat. Al despatx d’alcaldia ha signat el llibre d’honor de l’ajuntament de Vilafranca. A la recepció que ha rebut en el despatx d’alcaldia el regidor de cultura, Raimon Gusi, li ha mostrat les masses que porta la policia local en la processó de Sant Fèlix, que van ser dissenyades per Antoni Gaudí. Tot seguit el conseller s’ha adreçat a la sala Pau Boada per signar, junt amb l’alcalde, un conveni de col·laboració en matèria de seguretat. Desprès el conseller s’ha desplaçat al Forum Berger Balaguer de la Fundacció Pinnae on ha inaugurat una exposició de fotografies sobre la història dels 140 anys del cos de bombers a Vilafranca.

A la mostra hi ha els documents que constaten la creació del cos, hi ha fotografies amb moments històrics per la vila i alguns incidents destacats com per exemple l’incendi del Cinema Victòria. També hi ha la mostra del concurs d dibuix escolar organitzat pels bombers a la comarca.

A l’auditori del Forum s’ha fet l’acte de lliurament de premis als nens i nenes guanyadors del concurs.

Ramon Espadaler, s’ha adreçat als menuts estudiants, recordant la importància de l’exposició històrica que hi ha a la sala del Fòrum Berger i agraint la seva participació en el concurs de dibuix.

Posteriorment el conseller presidia el lliurament de les Medalles i les Mencions d’Honor del Cos de Bombers de la Generalitat, que es fa

feia a l’Auditori de Vilafranca.

Les Medalles d’Honor premien la trajectòria dels membres del Cos de Bombers en funció dels anys d’antiguitat en el servei i els serveis excepcionals realitzats pels Bombers. Així, enguany s’han lliurat 280 distincions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: