Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple estudiantil clou amb propostes sobre l’ordenança de civisme el programa “Tots som Regidors” adreçat a alumnes de 4at d’ESO

Un saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca ple de gom a gom d’alumnes de quart d’ESO de cinc centres educatius de la capital de l’Alt Penedès va tenir lloc ahir dilluns a la tarda el ple estudiantil que servia per escenificar la finalització del projecte “Tots som regidors”.

Un ple en què els representants de les diferents escoles van plantejar els seus punts de vista al voltant de la ordenança de civisme.

Les primeres en intervenir van ser les representants de l’escola Sant Josep, la Judit Rovira i la Laura Oliver que van comentar que el projecte els havia permès conèixer una mica millor la feina que es fa a l’Ajuntament.

Després va ser el torn de la representant de l’Eugeni d’Ors, la Núria Gumà, que va fer un apunt al voltant dels horaris i espais dedicats a les activitats lúdiques i festives a la nit i matinada. Va destacar la necessitat de poder-se divertir, però també la necessitat de regular aquestes activitats.

La representant del grup A del col·legi Sant Ramon era l’Aina Ros, que va parlar sobre els grafittis, tant els artístics com els urbans. Va plantejar la necessitat d’establir uns espais on es puguin dur aquestes activitats, les de caire artístic, per poder-les també mostrar.

El consum de begudes alcohòliques i altres substàncies al carrer també va ser un dels punts que es recollien en l’ordenança que van debatre els joves a les aules. La representant de Sant Elias, la Marta Martí ho va exposar.

També la pobresa, i més concretament la pràctica de la mendicitat, es van tractar en el debat. Pau Soler, del grup B de Sant Ramon, va destacar que cal trobar solucions per les famílies que tenen dificultats, i a les que només queda la mendicitat com a única sortida.

Finalment, des del Milà i Fontanals, el seu portaveu Mateu Gómez, va explicar que el treball fet aquestes setmanes a les aules els havia permès conèixer altres maneres de veure les coses i defensar plantejaments diversos.

L’acte el va tancar l’alcalde Pere Regull, que presidia el plenari, destacant que el programa serveix per tal que els alumnes vegin la necessitat que hi ha a l’hora de prendre decisions a nivell polític d’escoltar els diferents parers i mirar de recollir el màxim de sensibilitats.

Abans de l’alcalde, els representants dels grups municipals d’ERC, ICV, CUP, PSC i CIU han recollit també les paraules dels estudiants, al mateix temps que els encoratjaven també a seguir participant de les activitats del municipi, a nivell polític i social.

Per acabar es va lliurar un diploma de record als portaveus dels alumnes i també als centres participants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: