Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entitats i experts han fet 68 propostes per la capitalitat cultural de Vilafranca 2015

Els comitès d’experts creats, en les àrees de fires, gastronomia i cultura del vi, cultura popular i tradicional, arts plàstiques i visuals, entitats socials, història i patrimoni, lletres i pensament, esports i salut i arts escèniques i musicals, han traslladat un total de 25 propostes.

I les entitats i associacions n’han tramès 43 més. En total, la comissió organitzadora disposa de 68 propostes segons ha desvelat el regidor de Cultura de Vilafranca, Raimon Gusi, en la primera tertúlia del III Cicle de tertúlies i trobades amb creadors organitzat per la llibreria La Cultural.

Gusi va avançar, ahir, algunes d’aquestes propostes, que estan pendents de ser avaluades.

Segons Gusi, totes són accions potents que espera que traspassin l’àmbit penedesenc, de la província de Barcelona i de Catalunya.

Els regidors Raimon Gusi i Jordi Solà, com a màxims responsables de la política cultural a Vilafranca, han participat a la tertúlia amb l’objectiu de donar respostes a les expectatives generades per la designació de Vilafranca com a capital cultural de Catalunya l’any 2015.

A Ripoll, la capitalitat cultural va ser un projecte de ciutat i això és el que Solà vol que passi a Vilafranca. El regidor socialista no busca la participació de tothom, però espera que tothom acabi sabent que passa alguna cosa, que es respiri a l’aire. Ha de ser un projecte engrescador per a tothom, inclosa la senyora Maria i el senyor Pepet, conclou Solà.

El III Cicle de tertúlies i trobades amb creadors continuarà el 12 de març amb les traductores al català i al castellà de la Premi Nobel de Literatura 2013, Alice Munro.

Aquesta tercera edició, les tertúlies s’han traslladat als dimecres i es mantenen a l’Agrícol.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: