Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El càncer de pit continua sent el que més incidència té en dones

A Vilafranca, l’associació Ginesta treballa des de fa quinze anys per donar suport a les dones diagnosticades de càncer de mama i a les seves famílies.

Aquest tipus de càncer continua sent el que més incidència té en dones, seguit del de còlon i recte i el de cos d’úter, segons  les dades que ha fet públiques l’Institut Català d’Oncologia en motiu del dia mundial contra el càncer, que se celebra avui.

Serà demà quan Ginesta compleixi oficialment el seu quinzè aniversari. Va néixer gràcies a la feina de mitja dotzena de dones i ara ja són més de cinc centes les que han passat per l’associació. En aquests anys, Ginesta ha vist com creixia la detecció de casos, però també la detecció precoç; com la malaltia passava de ser tabú a començar a ser acceptada amb normalitat i com els tractaments han millorat i ha augmentat la supervivència.

Des de Ginesta insisteixen sempre en la importància d’aprofitar les campanyes de prevenció, com la mamografia que es poden fer periòdicament les dones de 50 a 69 anys. Però alerten de les conseqüències de les retallades, que estan provocant desigualtats en l’accés a medicaments, proves diagnòstiques i tractaments.

Ginesta, com a associació, s’encarrega de donar suport a persones que es troben amb aquestes dificultats, a més d’oferir ajut psicològic a les malaltes i a les seves famílies.

Per a celebrar els seus quinzè anys d’existència, Ginesta organitza aquest diumenge a les set de la tarda un acte gratuït i obert a tothom. Serà al Casino i estarà protagonitzat pel cantautor Cesk Freixas, que vindrà acompanyat d’altres músics. Bodegas Torres col·labora amb la vetllada oferint als assistents una copa de vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: