Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el primer el 3d9f de la temporada i els Xicots carreguen el seu 3d8 més matiner

Per la seva banda la colla Jove dels Xiquets de Vilafranca va descarregar el tres de set com el seu millor castell.

La Diada de Fires comptava amb la participació de les tres colles locals a més dels Nois de la Torre com a colla convidada per la Jove. Aquest any la de fires ha estat la primera actuació a casa dels Castellers de Vilafranca i els castells de 9 han arribat una altra vegada per Fires. Com ens tenen acostumats els Verds en les últimes temporades, el primer 3 de 9 amb folre s’ha descarregat per la cita vilafranquina del mes de Maig. Un 3 de 9 amb moltes estrenes pels pisos superiors. Els Castellers, però, van començar l’actuació amb la segona torre de 8 amb folre de la temporada, en una diada que va seguir l’estructura a l’”antiga”, com ja va succeir en la temporada passada. Els objectius dels Castellers de Vilafranca per aquest diumenge no s’acabaven amb el 3 de 9, sinó que també volien estrenar la renovada estructura del pilar pels pisos superiors. I van apostar per portar a plaça el primer 4 de 8 amb l’agulla. El castell, malgrat pujar mica lent a la carregada per estrenes de la canalla, va donar empenta suficient per a la ronda dels pilars encarar el de 6, que es va completar amb molta tranquil·litat.<br />Per la seva banda els Xicots de Vilafranca han carregat el 3 de 8 més matiner de la colla i castell que mai havien provat per Fires de Maig. Els anys 2000 i 2006 hi van bastir el 4 de 8 descarregats, els únics de vuit pisos fets fins ara per Fires.<br /><br />De sortida van plantar el 5 de 7. A la segona ronda van provar el 3 de 8, en un primer intent desmuntat i amb canvis el van poder coronar amb solvència al segon intent, i a la baixada va cedir. L’any passat el primer 3 de 8 el van fer a l’agost, amb el mateix resultat, després en van completar una desena de consecutius. A la tercera ronda van variar el programa inicial, i van fer el 4 de 7 amb l’agulla. Els vermells van finalitzar la ronda de pilars descarregant el de cinc.<br />I la colla Jove dels Xiquets de Vilafranca va començar amb bon peu la diada descarregant el 3 de set, però les coses es van torçar a la segona ronda amb la caiguda del 4 de set. Com a tercer castell van descarregar la torre de sis i es van acomiadar amb el pilar de cinc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: