Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Carles Bonaventura a la presentació d’Operació Garzón contra l’indepedentisme català, a Vilafranca

Reagrupament va projectar a l’Escorxador de Vilafranca el documental Operació Garzón contra l’independentisme català, dissabte passat. <br />

El documental dona veu a alguns dels 38 independentistes, acusats de pertànyer a Terra Lliure, que van ser detinguts i torturats en el marc de la ràtzia olímpica de Baltasar Garzón, el juliol de 1992.

Un dels 38 encausats, l’actual regidor de Reagrupament Carles Bonaventura, present a l’acte, destacava la importància del documental per mantenir viva la memòria d’aquest fets recents. Per Bonaventura, l’objectiu de les detencions era "fer neteja per tenir uns JJOO tranquils i espanyols".

Els detinguts van dur la seva causa fins al Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg que, 12 anys després, va condemnar l’estat espanyol per haver vulnerat la Convenció contra la Tortura en haver-se negat a investigar les denúncies per maltractaments.

<br />D’aquells fets dolorosos, Carles Bonaventura n’extreu una lliçó per al present, moment en que el clam per el dret a decidir és majoritari.

Fora dels circuits comercials, centenars de poblacions catalanes han anat acollint la projecció del documental L’Operació Garzón contra l’independentisme català.

A Vilafranca, l’acte, presentat per el coordinador de Reagrupament a l’Alt Penedès Pere Nin, va acabar amb un interessant col•loqui entre els assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: