Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ressò ha hagut d’ampliar els dies d’atenció al públic

El rebost solidari ha hagut d’ampliar els dies d’atenció al públic i ha gastat 8.000 euros en productes bàsics en el primer mes de funcionament.

El rebost solidari de l’Associació Ressò funciona des de fa un mes i una setmana. En aquest marge de temps, els responsables de Ressò han hagut d’ampliar de dos a quatre dies l’atenció al públic i han gastat 8.000 euros en alguns productes bàsics per poder cobrir la demanda, segons explica el seu coordinador Marc Torrent. El rebost solidari va començar obrint dimarts i dijous i atenent dotze persones cada matí i dotze més cada tarda. En poc temps van passar a les 36 persones en cada franja.<br />Ara estan a l’espera de rebre una gran quantitat d’aliments procedents dels excedents de la Unió Europea, un total de 14 productes diferents que arribaran a través de la gestió de Creu Roja.

En aquest primer mes de funcionament, Ressò ha fet 450 donacions i ha atès entre 700 i 800 persones. S’han repartit unes 9.500 unitats en aliments. A tall d’exemple, s’han donat mil quilos de patates, vuit-cents de cebes i quatre-cents de verdura. <br />Els excedents que arribin ara de la Unió Europea proporcionaran un respir a l’associació, que ja va rebent les aportacions d’entitats, associacions, esdeveniments i ciutadans particulars dia a dia.<br />La Creu Roja és l’entitat que s’encarrega de fer arribar els excedents europeus.

Creu Roja aporta sis dels 25 voluntaris que estan treballant a Ressò. Els voluntaris i voluntàries són una part importantíssima del projecte i, des de l’associació, fan una crida perquè més persones s’hi impliquin. <br />Pel que fa a la resposta dels usuaris, els responsables del rebost estan molt satisfets, com explica el president de Ressò Ahmed Benallal.

Ressò agraeix enormement la bona resposta que les entitats de Vilafranca han demostrat en aquest primer mes de funcionament però insisteixen en què la demanda serà creixent a causa del context de crisi i no es pot baixar la guàrdia. També s’ha anunciat que el supermercat Carrefour oferirà a Ressò els seus excedents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: