Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els estudiants de secundària de Vilafranca han fet un seguiment majoritari de la jornada de vaga

<br />Avui és la segona de les tres jornades de la vaga d’estudiants de Secundària contra la política de retallades en ensenyament.

Ahir als instituts de Vilafranca.  Els estudiants dels centres educatius públics de tot Espanya estan convocats pel Sindicat d’Estudiants a tres dies de vaga per protestar contra la reforma educativa i les retallades que tant el ministeri com la Generalitat apliquen a l’ensenyament. Els instituts de Vilafranca han concentrat especialment la jornada en aquest dimecres. Als instituts hi havia moltes aules buides, sobre tot de batxillerat i d’altres de poc plenes, de tercer i quart d’ESO. A més una petita delegació d’estudiants ha sortit de l’estació de tren direcció Barcelona per participar en una manifestació. La protesta es planteja també davant les perspectives de futur dels estudiants. Tot i que alguns instituts només autoritzaven la jornada d’avui les associacions d’estudiants de Vilafranca convoquen per demà dijous, a les 10 del matí una concentració a la Plaça de la Vila. Segons la direcció dels centres el seguiment de la vaga aquest dimecres ha estat força elevat. A l’institut Eugeni d’Ors es parla des del 90% entre els estudiants de Batxillerat al 50% a tercer d’ESO. A l’Alt Penedès quasi del 100% en batxillerat  i un 80% a l’ESO i al Milà i Fontanals també ha estat molt elevat, proper al 100%. La Federació d’Associacions de Pares de Secundària a Catalunya, dóna suport a la protesta i anima les famílies a no enviar els fills a l’institut aquest dijous, tercer dia de vaga. Legalment només tenen dret a fer vaga els alumnes de tercer i quart d’ESO, els de Batxillerat i els de cicles formatius. En alguns instituts, la direcció els exigeix que portin un justificant de la família avisant que participen en la protesta; en cas contrari, tindran una falta d’assistència. <br /><br /><br /> <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: