Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cançons populars a les escoles

Cançons populars i tradicionals a les escoles de l’Alt Penedès, de la mà del Consell Comarcal i Paton Soler<br />

El Servei de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el cantautor penedesenc Paton Soler oferiran una cantada de cançons populars, tradicionals i anònimes del Penedès i dels Països Catalans a 15 escoles de Primària de la comarca.<br />L’objectiu d’aquestes cantades es presentar les cançons recollides en 4 llibrets i 4 CD homònims editats l’any passat pel Consell Comarcal. Cada centre educatiu de l’Alt Penedès va rebre aleshores un joc de llibrets i de CD.<br />Amb aquestes cantades es vol posar en valor la música popular i tradicional catalana, ja que actualment no ocupa un espai important en l’oferta dels mitjans de comunicació. A més d’interpretar les cançons, Paton Soler afegirà explicacions complementàries que ajudaran els infants a comprendre-les millor: rerefons històric dels personatges, zona de procedència de la cançó, trets dialectals catalans, usos i costums desapareguts, etc.<br />Aquesta iniciativa ha rebut el suport de la Gerència de Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona a través del programa d’Activitats destinades a promoure la cultura popular i tradicional.<br />Les cantades es faran durant els mesos d’octubre, novembre i desembre.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: