Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Llambrusca difon la seva tasca en l’habitual parada al mercat i amb una activitat lúdica

Els familiars de malalts d’Alzheimer i voluntaris de Llambrusca difonen un any més les seves activitats i tallers i es mostren esperançats en la recerca.

Un any més, l’Associació Llambrusca Alzheimer Penedès ha comptat amb l’escalf de la població i comarca recollint fons per l’entitat i donant a conèixer les activitats que promouen. Tot per conscienciar la gent dels efectes de l’Alzheimer i les malalties degeneratives. Aprofitant el mercat dels dissabtes, les voluntàries de Llambrusca, familiars de persones que pateixen la malaltia, van col•locar la parada com fan cada any als volts del Dia Internacional, que s’esqueia divendres. Davant la Capella de Sant Joan hi venien enguany tot de productes realitzats en els tallers de l’associació: braçalets, anells, bosses o ninots de peluix.

Entre les voluntàries, la Paquita Cuadra es mostrava satisfeta de la col•laboració dels conciutadans comprant alguns dels articles. Llambrusca duu una dècada de lluita contra l’Alzheimer i compta amb nombrosos voluntaris. Cada vegada, dissortadament, es diagnostiquen més casos de persones que pateixen malalties neurodegeneratives. La lluita de familiars de malalts i altres voluntaris no s’atura i l’esperança els fa creure en el futur de les recerques mèdiques i la investigació al voltant d’aquest tipus de malalties.

Si al matí i migdia de dissabte passat la parada feia visible la tasca abnegada de Llambrusca, la mateixa entitat seguia organitzant més activitats. Des de les sis de la tarda i fins a quarts de nou del vespre, amb la col•laboració del Moviment Infantil de Vilafranca, el MIV, i al bell mig de la Plaça del Penedès, l’associació va instal•lar-hi un joc de l’oca gegant. <br />Els participants en aquest Gran Joc de l’Oca eren parelles formades per avis i néts; però també de pares i mares amb els nens i les nenes. Tots disposats a jugar-hi amb ganes. <br />Com explicaven des del MIV, el més important havia estat passar-ho bé i donar vida a Llambrusca que lluita, recordaven els joves, contra una malaltia que cada vegada afecta més i més gent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: