Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou IVA comportarà mig milió d’€ més de despesa per a l’ajuntament de Vilafranca

L’IVA general s’apuja tres punts i passa del 18% al 21% i el tipus reduït passa del 8% al 10%, a partir de l’1 d’agost. Aquesta és una de les mesures anunciades per el president Rajoy per estalviar 65.000 milions fins al 2014. <br />

Aquesta mesura suposarà un cop fort per a les arques dels consistoris, que a diferència de les empreses no es poden desgravar l’IVA i l’han d’assumir com a despesa directa.

El regidor d’Hisenda de Vilafranca, Aureli Ruíz, calcula que l’augment de l’IVA es traduirà en un increment de mig milió d’euros aproximadament, en funció de les inversions.

Les noves mesures per complir amb les exigències europees també contemplen una reforma de les administracions públiques. El govern central planteja una retallada de recursos i competències, així com una concentració de serveis en les diputacions.  <br />En aquest sentit, Ruíz apunta que els municipis són l’administració més propera al ciutadà i traslladar competències a Barcelona, comporta un allunyament i un desconeixement.

El regidor d’Hisenda ha recordat que l’ajuntament de Vilafranca ha fet els deures i que si en els propers anys les subvencions continuen arribant en la mateixa línia que actualment, la voluntat és mantenir serveis essencials com les llars d’infants municipals i l’escola de música.

El paquet de mesures també contempla un major control sobre els comptes públics, la reducció del 30% dels regidors per al 2015 i una reducció d’empreses públiques locals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: