Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull la xerrada "Salvador Puig Antich, el darrer català assassinat pel franquisme"

Anirà a càrrec de Pere Zanuy Rogés, membre fundador de la Plataforma Cívica que demana  la revisió del procés judicial militar.

L’acte es durà a terme el proper dimecres 18 de gener, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de l’Escorxador, en el marc de les Festes de Sant Raimon, organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca.<br />Salvador Puig Antich, jove llibertari, va participar en les activitats del Movimiento Ibérico de Liberación amb la seva lluita contra la dictadura franquista i la societat que li donava suport. El 25 de setembre de 1973 va ser detingut junt amb altres companys acusat d’assassinar un policia. El 2 de març de 1974, el govern franquista el va executar al garrot. Salvador Salvador Puig Antich té vincles d’amistat i familiars a Vilafranca, la seva condemna i execució va generar una gran indignació a la societat vilafranquina que no va quedar al marge dels moviments de protesta que esclataven arreu del món contra la barbàrie del franquisme. La figura de Salvador Puig Antich és un referent històric de la lluita contra el règim totalitari franquista, és el jove que es revolta sobre la injustícia, contra la intolerància. El barri de la Girada té una plaça amb el nom de Salvador Puig Antich. L’Ajuntament de Vilafranca ha donat suport a la família i al recurs de revisió promogut pels familiars de Salvador Puig Antich, demanant la revisió de les sentències dictades pel "Consejo de Guerra" i el "Consejo Supremo de Justicia Militar", que van conduir a la seva execució el dia 2 de març de 1974.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: