Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mas emplaça “a donar el do de pit” en els comicis espanyols perquè amb CiU els catalans “s’asseguren el canvi i juguen a favor del país”

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, va aconseguir omplir ahir al migdia tot l’Auditori municipal, amb més de mig miler de militants i simpatitzants vinguts d’arreu de la comarca.

Pel líder de la federació nacionalista, el concepte que s’ha d’introduir en aquesta campanya és el de Catalunya, a diferència del que fan els candidats catalans dels dos grans partits espanyols. Mas sosté que votant CiU els electors del país s’asseguren el canvi i juguen a favor del país perquè la federació treballa per Catalunya, que n’és la prioritat.
El president convergent no es va estar de referir-se al pacte fiscal per a Catalunya. Mas va reconèixer que costarà molt aconseguir-lo però cal que hi posem, tots els catalans, deia, l’esforç perquè a tothom l’hi interessa.

A Europa, recordava, els territoris més productius, els que generen més riquesa, no paguen a les arques de l’Estat central ni un 8 ni un 9% com en el cas català sinó un 4%, que és el que ocorre a Alemanya. <br />El president dels nacionalistes insta a completar bé el cicle de CiU després dels comicis de farà un any al Parlament i de les municipals del 22 de maig.

Mas demana a la gent propera a CiU que facin "l’esprint final" per arrodonir la força que ja tenen a la Generalitat, als ajuntaments i que "donin el do de pit" per ser la força catalana més important al Congrés de Diputats. <br />El número 14 per Barcelona i tinent d’alcalde vilafranquí, Aureli Ruiz, té clar que es demostra amb fets que tot el que propugna la federació nacionalista ho pot fer sense mentides. Al·ludia a Chacón i al PSC, a qui titllava de "mentir" el 2008 en les promeses electorals com s’ha constatat en aquesta legislatura.

El míting central de campanya de CiU a l’Alt Penedès va començar amb les paraules del president d’Unió a casa nostra, Josep Maria Martí, a qui va seguir el batlle vilafranquí. Pere Regull va citar la cèlebre frase de Josep Pla "no hi ha res que s’assembli més a un espanyol de dretes que un espanyol d’esquerres". <br />Va agrair la nombrosa participació a pesar de la pluja i va animar els assistents a aplaudir Mas, que aquesta era la primera visita a Vilafranca des que és president de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: