Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ginesta presenta una exposició de fotografies de dones que mostren la seva imatge fruit dels tractaments, sota el títol "Ni un pel de lletges"

El passadís de l’Hospital de Vilafranca acull aquesta mostra d’una vintena d’imatges que han estat realitzades per la fotògrafa Ana Calvo, i que retraten un dels moments més durs del procés del càncer de mama. Quan a causa del tractament es produeix la inevitable caiguda del cabell. És un moment en que han d’afrontar un canvi radical de la seva imatge. D’aquí el títol de l’exposició, "Ni un pel de lletges".

Des de l’Associació Ginesta, Josepa Pérez explicava que el projecte els va arribar quan la pròpia fotògrafa es va haver d’enfrontar al càncer i va veure la seva imatge al mirall. Va considerar que era una imatge que tenia molta força visual, i va demanar col·laboració a altres dones que es trobessin en aquest procés per fer fotografies. Així és com des de Ginesta de Sant Sadurní, explica Pérez, van participar-hi. La Josepa Pérez es mostrava molt satisfeta d’haver pogut portar l’expo a Vilafranca.
Es tracta de imatges que mostren rostres i dones amb il·lusió per fer coses. Aquest era, com explica la mateixa autora de les fotografies, la seva principal intenció. Oferir unes imatges en positiu, tot reflectint la personalitat de les protagonistes. Ana Calvo remarca que es tracta de dones molt vitals, actives i valentes. I que això d’alguna manera es reflecteix també a les fotografies.

Aquesta exposició ja ha passat per altres centres hospitalaris com ara el de Bellvitge, el Duran i Reynals o l’hospital Germans Trias. En aquest cas es podrà visitar a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès fins el 12 de desembre i està organitzada per l’Associació Ginesta amb la col·laboració dels ajuntaments de Vilafranca i Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: