Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV aborda la problemàtica de l’ús de l’energia nuclear

Convidat per els ecosocialistes, Daniel Gómez Cañete, president de l’Associació per l’Estudi dels Recursos Energètics i regidor de medi ambient de Santa Fe, oferia ahir a Vilafranca una visió global sobre l’energia nuclear, amb una mirada especial a Catalunya, tot passant revista a les dues centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs. <br />

Daniel Gómez Cañete afirma que després de 55 anys d’experiència en matèria nuclear, hi ha molts arguments que conviden a desterrar-la i apostar per l’energia eòlica, per exemple.

A casa nostra hi ha dues qüestions que venen marcant la polèmica més immediata: la possible construcció d’un "cementiri nuclear" i la pròrroga de 10 anys a la central d’Ascó, situada a només 90 quilòmetres de Vilafranca, i que acumula un llarg llistat d’incidents.

El president de l’Associació per l’Estudi dels Recursos Energètics troba que és prematur concedir-li aquesta pròrroga, quan encara està pendent de superar els tests d’stress demanats per la Unió Europea.

Quant al tràgic accident de la central nuclear de Fukushima, Gómez Cañete diu que és un cas únic però alerta que a Ascó i Vandellòs hi ha altres riscos.

Altres països estan qüestionant l’energia nuclear aquests dies. Alemanya ha aprovat un pla de tancament de les centrals nuclears i aquest 2011 Itàlia ha decidit en referèndum abandonar l’energia nuclear. <br />
 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: