Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola modifica el POUM per garantir els tres singulars de Viladellops

<p />

En sessió de ple celebrada dimecres 27 de juliol al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat inicialment una modificació puntal del POUM a Viladellops. Segons explicava el regidor d’urbanisme, Joan Forns, el canvi que es proposa en el planejament urbà en aquest nucli del municipi s’adapta a les seves singulars característiques, tot corregint errades tècniques contingudes en el POUM. Josep Tort, alcalde d’Olèrdola, explicava que la proposta de modificació ha estat acordada amb els veïns i es fonamenta en un estudi acurat. Tort destacava que el canvi és respectuós amb les característiques del nucli, que ha preservat els seus trets medievals.<br />CiU es va abstenir en aquest punt. Josep Maria Sánchez, el seu portaveu, va expressar que ho feien en no disposar de la informació necessària. L’alcalde va recordar que tota la informació està a disposició dels regidors i va afegir que, si calia, els Serveis Tècnics podrien aclarir qualsevol dubte.<br />Durant el ple, es van donar compte de decrets d’alcaldia que desenvolupen acords relacionats amb l’organització del cartipàs municipal. També es va aprovar canviar el dia de celebració dels plens ordinaris. Recollint una proposta de CiU, passarà a ser el darrer dilluns de mes i no pas el darrer dimecres. Un altre acord pres per unanimitat va ser modificar les bases d’execució del pressupost de 2011, que passen a contemplar la incorporació de nous regidors.

El torn de les informacions de les regidories es va iniciar amb els sis regidors d’APO-PM posant-se la samarreta de la campanya que reclama la construcció de l’escola Els Pins. El regidor d’ensenyament, Xavier Serramià, va recordar l’acord adoptat el passat dia 14 per part de la Comissió d’Ensenyament del Parlament, instant al Departament a construir l’escola abans d’acabar el curs 2012-13. <br />L’alcalde, Josep Tort, va expressar el desig de que CiU se sumés a totes les activitats fetes en suport de l’escola i que en el proper ple, enlloc "de 6 passin a ser 11" les samarretes. L’alcalde va manifestar que li consta que a CiU hi ha aquesta voluntat de suport i va voler explicar que es posaven la samarreta com a acte de reconeixement a la feina feta per l’AMPA i la direcció de l’escola.<br />Josep Maria Sánchez va recordar que el programa electoral de CiU incorporava "la construcció" de l’escola, mentre que en el d’APO-PM es parlava de "solució". També va voler fer notar que la problemàtica "no l’ha creat CiU" i va expressar que estan al costat de tots els equipaments del municipi.<br />La regidora de Sanitat, Eva Ruiz, va informar que per facilitar l’accés als serveis sanitaris d’aquelles persones que no disposin de mitjà de transport, l’Ajuntament habilita un servei de bus gratuït per desplaçar-se des de Sant Miquel al consultori de Moja, els dimecres de 9 a 10 del matí. En aquesta franja s’han reservat les visites pels veïns de Sant Miquel. El servei s’aplica després que Sanitat decretés les retallades d’atenció mèdica al municipi fins el 30 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: