Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 50 professors de música practiquen la pedagogia en grup a Vilafranca

Arlette Biget, exprofessora titular de flauta travessera al Conservatori d’Orleans, exconcertista i responsable de diversos cursos de formació pedagògica i instrumental arreu d’Europa, va impartir la setmana passada un curs de pedagogia de grup en l’ensenyament musical. <br />

Organitzat per l’Escola Municipal de Música i l’escola Clau de sons va reunir 56 mestres de música de tot Catalunya.

Biget és precursora de les classes grupals, metodologia que defensa l’aprenentatge instrumental i de cant en petits grup d’ alumnes. <br />Ella mateixa ens explica el seu mètode.

 

Durant 3 dies, els 56 professors de música inscrits al curs han après com preparar una classe de grup, des del nivell elemental al grau superior, com constituir el grup, els continguts de les classes i a utilitzar els jocs en l’ensenyament musical.

Arlette Biget defensa que la pedagogia de grup motiva més els alumnes perquè l’entorn natural del nen és el grup i perquè entenen la música com a espai de relació i de comunicació. <br />A més, en grup es poden fer coses que individualment no són viables, perquè l’aprenentatge és entre iguals. Les diferències de cada alumne s’utilitzen en benefici de tot el grup, segons Biget.

Arlette Biget ha marxat molt satisfeta del curset realitzat a l’Escola de Música de Vilafranca perquè molts dels assistents ja practiquen la pedagogia grupal i volien resoldre dubtes i aprofundir-hi. A la Maria Dolors Calvet, per exemple, ja fan classes amb dos alumnes i el curs vinent volen ampliar a 3.
Aquesta professora francesa és regidora d’una població vinícola i ha aprofitat la seva estada a Vilafranca per tastar vins i també ha assistit a un assaig dels Verds.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: