Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’associació de Veïns del Centre disposa ja de local, un fet que consideren els ha de permetre consolidar-se

Divendres al vespre es va inaugurar el local de l’Associació de Veïns del Centre, que des de la seva recuperació l’any 2008 era una de les seves reclamacions.

Des d’ara doncs, els veïns del Centre poden acostar-se els dijous de 7 de la tarda a 9 del vespre per presentar els seus suggeriments o queixes a l’Associació.<br />La presidenta de l’Associació, Àngels Bascuñana, remarcava que el Centre te unes particularitats com a barri que fan que els veïns pateixin inconvenients diferents a la resta de barris de la vila. Per Bascuñana, el fet de disposar d’un local per l’Associació els pot ajudar a poder presentar les seves reclamacions com a col·lectiu i poder tenir una mica més de força.
Bascuñana explicava també que el Centre és un barri amb una població bastant envellida, i amb molts pisos buits. Des de l’Associació comenten també què molts d’aquests pisos s’acaben omplint amb immigració, que està creixent molt també darrerament al barri.<br />La nova junta es va constituir l’any 2008, després d’uns deu anys pràcticament d’inactivitat, amb la voluntat de poder tornar a donar veu als veïns.

En l’acte oficial d’inauguració que es va fer divendres, hi era present l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va destacar també la importància que l’Associació disposi de local propi per tal de poder treballar per el barri. Regull apuntava també que es tractava d’un deute històric que ha de permetre recuperar l’activitat d’aquesta associació.

Des de l’Ajuntament són conscients de les problemàtiques específiques presenta el barri del Centre, i en aquest sentit Pere Regull apuntava que s’estava treballant en l’elaboració d’un protocol per tal de distribuir les festes a l’aire lliure per tal que no tot s’acabi fent al Centre.

El local de l’Associació de Veïns del Centre es troba a l’edifici de Can Trabal, a la plaça de Jaume I número 5. Com dèiem és obert als veïns els dijous de 7 de la tarda a 9 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: