Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Juan Villoro presenta a Vilafranca el llibre "8.8: el miedo en el espejo"

El mexicà Juan Villoro és una de les veus més destacades de la literatura llatinoamericana actual i ha obtingut, entre d’altres, el premi Herralde de novel·la i el premi internacional Manuel Vázquez Montalbán de periodisme esportiu.  <br />

Ahir tornava a Vilafranca, per segona vegada, a presentar el llibre "8.8: el miedo en el espejo", un relat nascut després de viure el terratrèmol que va assolar Xile el febrer de l’any passat.<br />Més enllà de l’experiència personal, aquesta crònica es planteja els límits de la naturalesa i com reaccionem als cataclismes.

Villoro ha escrit una crònica molt personal i totalment lliure. Segons ens ha explicat, al tornar al seu país no podia dormir, estava nerviós i va abordar l'<br />escriptura d’aquest relat com a procés de sanació.

A banda de plantejar-se els límits de la natura i la nostra reacció com a societat moderna i depenent de la tecnologia, "8.8: el miedo en el espejo" també recull el testimoni d’un grup de persones que van viure l’experiència a costat seu.

Per Villoro haver sobreviscut al terratrèmol ha estat "una oportunitat per veure les coses amb il·lusió". <br />
Al pati de l’Escorxador una nodrida representació del Consell de Cent Lectors de l’Odissea va assistir a la presentació i va poder saludar personalment l’escriptor mexicà, que per cert és fill del filòsof català Luis Villoro.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: