Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Suports a la candidatura de Vilafranca com a Capital de la Cultura Catalana

El consistori vilafranquí ha iniciat una campanya per recollir suports a la candidatura de la vila a ser Capital de la Cultura Catalana 2015. S’ha adreçat a associacions, entitats, organitzacions i artistes de tots els àmbits socials, culturals i econòmics, demanant-los l’adhesió a la candidatura.

No cal un document de suport específic, cada entitat pot expressar-lo per escrit com cregui convenient, però s’han de fer arribar al Servei de Cultura de l’Ajuntament abans de la Festa Major.

El tècnic responsable del projecte Vilafranca, Capital de la Cultura Catalana 2015, Miquel Cartró, explica que l’objectiu és demostrar que la candidatura compta amb un ampli suport.

Fins al moment, l’Ajuntament ja ha rebut una vintena d’adhesions.

Als texts de mostra d’adhesió s’afirma que Vilafranca té una gran riquesa cultural, amb un ric patrimoni cultural i immaterial i amb una intensa activitat associativa i institucional en tots els àmbits. Una àmplia expressió cultural reforçada amb una bona xarxa d’equipaments de qualitat que faciliten la producció i la programació d’activitat cultural.

 

Els punts forts de la candidatura són que Vilafranca és un referent a tot Catalunya per la seva capacitat de conservar i actualitzar les expressions més genuïnes de la cultura tradicional i popular catalanes, destacant la magnífica Festa Major, reconeguda com a "Festa patrimonial d’interès Nacional".

Cartró detalla que pot generar la capitalitat cultural per Vilafranca i l’Alt Penedès.

La idea amb la que es treballa és que Vilafranca és un gran mosaic d’iniciatives culturals que fan que sigui una candidata sòlida a assolir la Capital de la Cultura Catalana, l’any 2015. Barcelona aspira a ser-ho el 2014.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: