Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els infants sahrauís a l’ajuntament de Vilafranca

Els 8 infants dels campaments de refugiats sahrauís que van arribar a principis de juliol per passar l’estiu amb famílies penedesenques, han fet la tradicional visita a l’ajuntament. <br />

Ahir l’alcalde, acompanyat per els regidors Ramona Suriol i Raimon Gusi, els va donar la benvinguda i els va obsequiar amb samarretes de la Festa Major. Regull va rebre un exemplar del llibre de contes Les flors del Sàhara editat per l’ACAPS Wilaia Alt Penedès.

Els 8 nens i nenes formen part d’un grup d’infants sahrauís acollits a Catalunya en el projecte "Vacances en Pau" que organitza la Delegació del Front Polisario a Catalunya, amb el suport d’associacions solidàries, entitats, organismes i ajuntaments. A la nostra comarca, l’ACAPS Wilaia Alt Penedès en coordina l’acollida.  <br />Enguany hi ha menys infants i és que a causa de la crisi econòmica cada vegada costa més trobar famílies acollidores com explica la Maria Teresa Badia, membre de la junta.

<br /> Les 8 famílies acollidores són de Vilafranca, els Monjos, Vilobí, Avinyonet i Subirats. Aquest juliol, els infants participen en els casals d’estiu, en un curs de familiarització amb l’aigua i passen una revisió mèdica i a l’agost no tenen tantes activitats i passen més temps amb les famílies, que acostumen a fer vacances.

La Dora Castaño acull un nen per primera vegada i diu que està resultant més fàcil del que pensava.

El Joaquín Rando i la Fátima Santos també és el primer estiu que tenen una nena sahrauí, la Galia. Aquesta parella s’ha implicat a fons amb la causa del Front Polisario arran del genocidi de l’exèrcit marroquí a Al-Aaiun.

Un dels infants, que ja va venir l’any passat, va parlar del seu entusiasme pels castells i Raimon Gusi es va oferir a fer un pilar amb ell. Aquest any, els 8 nens i nenes podran veure castells i conèixer el nostre folklore perquè encara estaran aquí per Festa Major.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: