Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diumenge s’inaugura el CIARGA als Monjos

Impulsat pel Memorial Democràtic i l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, el Centre d’interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria vol ser un equipament museogràfic singular sobre l’aviació i la guerra civil.

El CIARGA està situat al Parc de la Memòria, on hi havia hagut l’aeròdrom republicà dels Monjos i al costat d’un dels refugis més ben conservats de la guerra civil.

Es tracta d’un equipament cultural dedicat a explicar la història i el desenvolupament de l’aviació republicana a la guerra civil espanyola, la important intervenció estrangera en els dos bàndols, la guerra aèria al front i a la reraguarda i tots aquells esdeveniments significatius propis del context històric bèl·lic i de l’aviació a Catalunya.

El president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, destaca que fa especial incidència en els aspectes constructius, humans, organitzatius i de funcionament dels aeròdroms militars.

Durant la jornada inaugural, que té lloc diumenge a partir de les 12 del migdia, hi haurà personatges ambientats en l’època de la guerra civil i es podrà visitar lliurement el refugi antiaeri del Serral.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: