Dissabte, 27 de juliol de 2024

El Xamba cau contra el Vendrell (46-54) en el derbi de l’última jornada de lliga

Les vilafranquines van tancar la lliga amb derrota, en un partit sense res en joc. El Xamba seguirà a Primera un any més.

Aquest cap de setmana s’ha posat punt i final a la temporada de bàsquet a casa nostra. A la Primera Catalana femenina, el Xamba fa setmanes que va signar la permanència a la categoria i arribava a l’últim partit contra el Vendrell amb tot decidit. Partit amb derrota i adéus com el del tècnic Luis Liberal. El de dissabte va ser l’últim partit pel tècnic, després de quatre anys a Vilafranca.

El Xamba va caure al derbi de l’última jornada de lliga davant el Vendrell per 46 a 54. últim partit de lliga intranscendent per tots dos equips: les vilafranquines salvades des de fa setmanes, i les vendrellenques descendides matemàticament setmanes abans del partit.

Com ja és costum a la categoria, tempteig molt tímid, amb els dos per sota dels 60 punts, i el Xamba ni arribant als 50.

Després del 14 a 17 al final del primer quart, el Xamba marxava al descans guanyant per un punt: 28 a 27.

L’equip taronja va començar el tercer quart amb 8 a 0 a favor, aconseguint el màxima avantatge del partit, però a partir d’aqui el Vendrell va respondre amb un parcial de 2 a 13, que situava les visitants dos per sobre a l’inici de l’últim parcial.

Amb 38 a 40 començava un últim quart nefast per les xambistes, que va arribar a perdre per 11 punts. Un triple al final situava un resultat de 46 a 54.

També s’acomiadaven del Xamba les jugadores Marta Moral i Anna Solé, que van disputar el seu últim partit en actiu. L’equip taronja tanca la lliga en vuitena posició. Ara vacances fins el setembre.