Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU i ERC segellen el pacte de govern al CCAP per fomentar el creixement econòmic

CiU i ERC han signat el pacte de govern al Consell Comarcal amb l’objectiu comú de fomentar un creixement econòmic, social i territorial equilibrat

Els 14 consellers de CiU i els 3 d’ERC han estat presents a la signatura del pacte de govern comarcal entre les dues formacions per aquests quatre anys. Francesc Olivella, de la federació nacionalista, en serà el president i Jesús Salius, d’Esquerra, el vicepresident primer. Els dos grups comarcals han insistit que es tracta d’un govern programàtic, amb línies i estratègies clares en el mandat. Tenen clar que l’executiu serà sòlid, estable i capaç de treballar per a tota la comarca amb l’objectiu comú de fomentar un creixement econòmic, social i territorial equilibrat, la defensa del paisatge, el patrimoni natural i el medi ambient. Les dues forces comparteixen, així mateix, la necessitat d’avançar en el reforçament de l’autogovern i de la identitat pròpia. La Vegueria Pròpia i la crisi econòmica són les prioritats d’ambdós partits. <br />Francesc Olivella avança que es proposen continuar en la línia ja encetada de fer el Consell Comarcal un òrgan de cooperació i d’assitència tècnica als ajuntaments de la comarca. I entre els 14 punts programàtics destaca, especialment, l’acompliment i desenvolupament dels acords aprovats pel Pla Director territorial de l’Alt Penedès.

El pacte programàtic estableix que impulsaran la cohesió territorial, vetllaran per la redacció del projecte del tren orbital. També per l’acabament de la C15 i l’autovia Vilafranca-Vilanova. Desenvoluparan el Pla Territorial de Salut. I en l’àmbit econòmic i de la promoció ocupacional revelen que desenvoluparan l’agència comarcal de promoció econòmica i ocupació. Reactivaran l’economia i l’ocupació a la comarca i la fomentaran en el potencial enoturístic que té el nostre territori.

CiU assumirà a banda de la presidència, la vicepresidència segona amb l’àrea econòmica; la quarta amb els plans transversals; i la cinquena amb l’àrea d’atenció a les persones. Esquerra, a part de la vicepresidència primera, com us hem dit, que té les relacions institucionals també es fa càrrec de la vicepresidència tercera, que és l’àrea de promoció econòmica i comarcal. <br />El Consell Comarcal de l’Alt Penedès es constituirà oficialment divendres de la setmana vinent, 22 de juliol, a la 1 del migdia. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de l’ens comarcal.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: