Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 90% dels alumnes preinscrits a P3 i un 93% dels preinscrits a primer d’ESO pel proper curs obtenen la plaça escollida en primera opció

Aquest dimarts es van publicar les llistes definitives d’admesos als centres educatius de la vila, després que hagués acabat el període de pre-inscripció. Les llistes amb el resultat de la preinscripció per al 2011-2012 mostren que la major part dels aspirants a l’assignació d’una escola han aconseguit preinscriure’s a la primera opció escollida.

<p />

Per a P3, el nivell que concentra el gruix d’incorporacions, a Vilafranca l’oferta era de 500 places. Al final s’han rebut 502 sol·licituds, de les quals 86 corresponen a alumnat amb necessitats educatives específiques. Un 90% de l’alumnat podrà anar a l’escola triada en primera opció, mentre que un 7% aniran a un centre triat però no en primera opció, i només un 3% han estat assignats d’ofici. En números, els nens i nenes d’aquesta edat que no podran anar al centre escollit en primer lloc són 52, davant dels 450 que sí que ho podran fer.<br />Pel que fa al primer curs de l’ESO, que és un altre nivell que concentra bona part de les incorporacions a un nou centre escolar, l’oferta de places era de 362. Cal recordar que la xifra total de places per a aquest nivell és superior, però les escoles concertades compten amb un gruix important d’alumnat amb una plaça reservada al propi centre. <br />S’han rebut 351 sol·licituds, de les quals 45 corresponen a alumnat amb necessitats educatives específiques. Al final, el 93% de l’alumnat podrà anar al centre escollit en primera opció, mentre que un 5% correspon a alumnat assignat a centres sol·licitats però no en primera opció. El petit percentatge restant correspon a places assignades d’ofici.

Les famílies poden comprovar els resultats a les mateixes escoles i instituts, així com a l’Oficina Municipal d’escolarització. Un cop consultades les llistes, ja poden començar a preparar tota la documentació per a la matrícula, que serà del 6 al 10 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: