Diumenge, 11 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha viscut un cap de setmana dedicat a la gralla en els celebracions del Dia del Graller

La Vila ha homenatjat l’Escola de Grallers de Sitges.

El moment àlgid de les celebracions del Dia del Graller és l’actuació de totes les colles participants. Habitualment es feia a la plaça de Santa Maria però en aquesta ocasió i donada la coincidència amb el Diumenge de Rams la festa es va traslladar a la Plaça de Sant Joan. Els temps i la coincidència d’actes festius al centre de la vila va fer que tot plegat fos un èxit de públic. Per això des de la coordinadora de colles de gralles de Vilafranca, l’Oriol Palau, valorava molt positivament aquest emplaçament i apuntava la possibilitat que es pugui convertir en definitiu. A la trobada hi han participat aquest any 24 colles de grallers d’arreu de Catalunya que van interpretar una cançó cadascuna.  Durant el concert es va retre homenatge a l’Escola de Grallers de Sitges, que conmemora el 40è aniversari de la seva creació. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, vestit de casteller, va lliurar la placa d’homenatge. També durant tot el matí, a la plaça de Sant Joan, es va celebrar la VII Fira de Luthiers i Fira d’Artesans.<br />En relació als luthiers enguany com a novetat també hi havia baquetes per als timbals. Una altra de les sorpreses del Dia del Garller va ser l’estrena d’una peça musical que la Coordinadora de Grallers vol fer seva per popularitzar-la. La composició és d’Esteve Molero i la van estrenar tots els grups que formen part de la coordinadora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: