Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP exigeix la construcció del segon CAP de Vilafranca

 Demana que l’Ajuntament faci tot el possible per poder mantenir tots els serveis.

Alguns membres de la CUP han fet aquestes declaracions durant la presentació d’algunes de les propostes més importants del seu programa en l’àmbit de la salut, just davant l’ambulatori de Vilafranca. Des del col·lectiu independentista reclamen que la sanitat no ha de ser rendible, ni se n’han d’obtenir beneficis, sinó que ha de ser un servei per a tothom. També critiquen les polítiques tant del tripartit com de Convergència i Unió pel seu intent privatitzar els serveis públics en alguns casos. En representació de la CUP, la seva número 3, Isa Martínez, reclamava el segon CAP de Vilafranca, ja que, segons diu, fa anys que és totalment necessari pel nombre d’habitants que hi ha a la vila. Malgrat són conscients de la situació econòmica actual, creuen que l’Ajuntament i el Govern en general, també hauria de racionalitzar la despesa, i que ara no és el moment de retallar els impostos als més rics. Asseguren que si cal, sortiran a queixar-se cada dia per lluitar contra les retallades i aconseguir el segon CAP a Vilafranca. Durant la roda de premsa també han parlat d’algunes de les propostes més destacades que porten al seu programa electoral. Entre les més destacades hi ha la d’aconseguir que l’Agència Catalana de Salut Pública de la zona del Penedès s’ubiqui a Vilafranca, ja que actualment es troba a Sant Sadurní, o també aquesta altra, com explica Martínez. També apuntaven altres exemples com evitar reingressos hospitalaris, visites a urgències i reduir la despesa farmacèutica.  Ja fora de l’àmbit estrictament hospitalari, també demanen promoure menjadors ecològics i de proximitat, fomentant una alimentació més sana; o millorar i augmentar l’assistència psicopedagògica a les escoles i instituts. I és que han volgut deixar clar que la salut no és només una qüestió física, sinó també social i mental.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: