Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jaume Recasens publica aquesta primavera un macrovolum d’història del periodisme penedesenc en època republicana

El periodista de Penedès TV Jaume Recasens radiografia vora una trentena de publicacions d’arreu de la comarca en el període 1931-1939.

"Lluitem!…", "Flama…", "Roca Sagna", "Riudevitlles", "Penedès Republicà" … i fins a prop d’una trentena de capçaleres en època republicana són radiografiades pel periodista de PTV Jaume Recasens, en un macrovolum titulat "Somnis en paper, premsa i periodisme al Penedès republicà", i que a hores d’ara està compaginant Cossetània Edicions. Apareixerà aquesta primavera, gràcies al patrocini entre d’altres de l’Ajuntament de Vilafranca i el de Sant Sadurní d’Anoia. L’estudi té l’origen en la investigació efectuada entre el 2007 i el 2008, fruit de la IIIa Beca de Recerca Històrica Penedès. L’informe favorable del jurat ja en va recomanar "altament" la publicació. Recasens hi tracta el llenguatge, el model i estil periodístics que caracteritza aquestes capçaleres a més de donar un cop d’ull a les impremtes i als redactors més influents. Fil per randa coneixem com era la premsa per dins i per fora. L’edició coincideix, per cert, en el vuitantè aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola. El periodista penedesenc confia que l’estudi pugui interessar a tots els que es mostren àvids de conèixer la història del nostre territori i de la seva gent. Aquest és el segon llibre de Recasens. El presentarà al llarg del maig en diversos indrets de la comarca. El 2003 li van publicar "Vides en temps difícils, sadurninencs als anys de guerra i postguerra".

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: