Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Satisfacció amb les obres de Sant Pau

L’esplanada de l’ermita es va tornar a omplir ahir per viure l’aplec de Sant Pau, aquesta cita anual dels vilafranquins amb la muntanya. Tot i el fred, el sol i un bon ambient van ser la tònica dominant de la jornada.

<p />

Un repic de campanes anunciava, a les 11 del matí, l’inici de la festa organitzada per els Administradors de l’ermita de Sant Pau. <br />Com marca la tradició dels aplecs, la primera activitat va ser una missa a càrrec de Mossèn Berdoy, que ens explicava el significat.

Un concert musical i l’actuació dels gegants de Pacs i de l’Esbart Rocasagna de Gelida animaven la matinal, que acabava amb un vermut popular. A diferència dels darrers anys no es va poder celebrar el tradicional concurs de grimpaires perquè un cop acabada la intervenció a l’esplanada no s’ha tornat a col.locar el pal.<br />Un dels dos administradors de l’ermita, el Joan Anton Sadurní, destaca que l’aplec del 2011 suposa el final d’una etapa, després d’haver reclamat les obres de millora durant anys.<br />Ara, Sadurní es planteja que els tocarà fer un nou paper.

Durant la jornada, a la cripta, es van projectar unes imatges de l’aplec de 1910.

Actualment, la centenària ermita només obre un cop a l’any, coincidint amb l’aplec . <br />Per tal de redescobrir l’espai de la muntanya de Sant Pau i l’entorn vitivinícola de Les Clotes, l’ajuntament de Vilafranca ha organitzat activitats amb el nom de "Els diumenges a Sant Pau 2011". Des de l’alliberament d’un rapinyaire, que es fa el mes vinent, fins a rutes i passejades guiades per conèixer la geologia de la muntanya, la brotada de les vinyes o les herbes remeieres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: