Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat Penedès Garraf signa un conveni amb Microbank per facilitar als emprenedors l’accés als crèdits

El Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf assessora des de fa temps els emprenedors en el procés de creació d’empreses.

Alguns dels projectes, però, queden al calaix per falta de finançament. Per aquest motiu, la Mancomunitat ha signat aquesta setmana un conveni amb Microbank per oferir microcrèdits de fins a 15 mil o 25 mil euros.<br />Ara per ara, en plena crisi, són moltes les persones que troben en l’emprenedoria una possibilitat de sortir de l’atur i engegar un negoci però, molt sovint, el sistema financer tradicional no ofereix crèdits si no hi ha un aval. En canvi, els microcrèdits es basen, segons el director comercial de Microbank Ramon Gatell, en la confiança en les persones i en les seves idees.

El conveni signat estableix dues línies de finançament. Per una banda els microcrèdits socials, d’una quantia màxima de 15.000 euros, dirigits a potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora afavorint la igualtat d’oportunitats. I, per l’altra, els microcrèdits financers, d’una quantia màxima de 25.000 euros, dirigits a finançar l’establiment, consolidació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i iniciatives econòmiques i professionals per compte propi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: