Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els pressupostos participatius aniran a la Vall del Castell

Una cinquantena de vilafranquins ha participat, durant el primer semestre d’aquest any, en l’experiència Pressupostos Participatius 2010.  <br />

L’èxit de l’experiència pilot que va tenir lloc l’any 2009 ha fet que es torni a aplicar el 2010, ampliant el nombre de participants a 50 i també l’import disposat, que ha passat a ser de 500.000 euros.

Així, els vilafranquins seleccionats a l’atzar, en base a diferents paràmetres com són l’edat, el sexe, el barri de residència i la seva procedència, han estat treballant en diferents moments tot expressant la seva opinió, fent propostes i debatent-les amb els altres. Totes les propostes sorgides als tallers van ser valorades per tècnics municipals per facilitar-los que arribessin finalment a un consens i decidir quina era la més viable com a inversió a portar a terme a Vilafranca durant el 2010.

La decisió final ha estat la reurbanització del tram final del carrer Muralla dels Vallets i la totalitat de la plaça del Vall del Castell, ampliant l’espai públic per a vianants al davant de la Casa de la Festa Major i incloent en el projecte la restauració de la font. Tenint en compte que el cost d’aquesta proposta no arribava als 500.000 euros disponibles, el Grup de Participació va decidir invertir-los en dos carrers del centre, el carrer Pou de la Pina i el dels Consellers. Aquestes obres s’ executaran durant el 2011.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: