Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Cabanyes torna a tenir escola després de 21 anys

27 infants de P3 a segon de primària de Les Cabanyes han tingut el privilegi d’estrenar escola, equipament que havia tancat portes feia 21 anys.

Fins ara, els nens i nenes del poble anaven a Vilobí, a Pacs o a Vilafranca a estudiar la primària. <br />Els alumnes han fet una adaptació molt bona segons les mestres i és que la majoria, 19, són de 3 a 5 anys; tot i això els plors típics de la primera setmana han estat mínims.<br />La directora, Maite Sabariz, ha explicat a Ràdio Vilafranca que aquest curs han fet dos grups: un amb els nens i nenes de P3 a P5 i un altre per als 8 alumnes de 1er i 2n de cicle inicial. De tota manera, l’escola serà d’una línia, amb una aula per nivell, però inicialment a petició d’un grup de pares amb germans a pàrvuls han agafat aquests 8 alumnes.
La nova escola de Les Cabanyes disposa d’una aula per nivell, aules de psicomotricitat, de desdoblament, informàtica, biblioteca i polivalents; a banda de cuina, menjador, un gimnàs gran, pista i patis.<br />Tot i que falten coses, com la línia telefònica, l’escola ha pogut començar oferint el servei de menjador i la permanència, mitja hora al matí i mitja hora per la tarda, gestionats per l’ajuntament.<br />L’equip de professorat està format per quatre mestres: dues parvulistes, una especialista en anglès que també fa de cap d’estudis i la directora, que és mestra de primària. Totes viuen a la comarca i tenen la plaça fixa, com ha destacat Sabariz.

L’escola no té nom encara perquè volen implicar els pares, els alumnes i el poble en aquesta decisió i per això, preparen una consulta.

Amb l’escola, Les Cabanyes que ja té una llar municipal d’infants pot oferir una continuïtat a les famílies amb nens i nenes que opten per educar-los al poble.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: